Om oss

Västanfors Stålbyggnader är företaget i traditionsfyllda Bergslagen som kan lite mer. Helheten är det viktigaste för oss, vi utför alla steg från projektering till sista skruven. Med över 60 års erfarenhet av stålkonstruktioner vet vi vad som krävs. Sedan starten 1953 har Västanfors Stålbyggnader rest över 7000 stålhallar, allt från mindre lagerlokaler till stora idrottsarenor med komplicerade avväxlingar.

Våra byggnader finns över hela landet, från Haparanda i norr till Malmö i söder.

Så jobbar vi

Färdigmonterade byggnader i egen regi, det trygga och kvalitativa alternativet, är vår filosofi.
Stålhallarna ritas av våra konstruktörer på kontoret i Fagersta med senaste 3D tekniken. Stålstommarna svetsas sedan ihop följt av rost- och skyddsbearbetning i Västanfors verkstad på andra sidan gårdsplanen. Sedan sätter våra kunniga montörer upp byggnaden på plats. Någon av våra erfarna projektledare finns med er från projektets start till sista skruven. De kan marknaden och vet vad som behövs för att byggnationerna ska bli av bästa kvalité. Kompetensen, ansvaret och kontrollen över hela processen. Det gör oss unika.

 

Västanfors Stålbyggnader är certifierade för CE märkning.
Det betyder att vi uppfyller myndigheternas krav.

 

Kvalité

Kvalitè
Kvalité betyder att Västanfors systematiskt arbetar med att minimera fel. Blir det fel tar vi ansvar genom att rätta till och minimera skadan för kunden. Med 60 års erfarenhet vet vi vad som är viktigt. Varje del i kedjan, från idé till tätt hus, utförs av folk med erfarenhet, kunskap och yrkesstolthet.
Västanfors använder väl beprövade leverantörer och underentreprenörer som vi haft långvariga relationer med.
Västanfors lämnar fem års garanti.
Konstruktören
Västanfors egna konstruktionsavdelning borgar för att konstruktionslösningarna inte bara ser bra ut på papper, de går att omsätta i praktiken. Vår tekniska chef är certifierad stålbyggnadskonstruktör, CSK, hos Nordcert.
CE- märkning

Kvalitén hos Västanfors vilar inte bara på erfarenhet och yrkesskicklighet. EU:s byggproduktdirektiv ställer krav på CE-märkning för att få leverera bärande komponenter inom EU. Västanfors är ISO 9001:2008 certifierad sedan 2001 och  2011 certifieras verksamheten enligt EN 1090–1:2009/AC:2010.

Beträffande dimensionering och tillverkning uppfyller Västanfors kraven på dokumentation, spårbarhet och kontroll för bärverksdelar och byggsatser av stål i utförandeklass EXC 1, EXC 2 och EXC 3.

Verkstaden

I Västanfors 6000 kvadratmeter stora verkstad jobbar licensierade smeder och svetsare. Med sin gedigna kompetens ser de till att anpassa lösningarna efter kundens önskemål. Verkstaden är certifierad för att CE- märka våra byggsatser i utförandeklasserna EXC 1, 2, och 3.

Projektledaren

Genomgående för våra projektledare är deras erfarenhet och engagemang, de vet vad som krävs för att leverera den efterfrågade produkten i rätt tid till rätt pris. Säljaren blir fram till projektets slut en engagerad projektledare för entreprenaden. Inget projekt är för stort eller litet för Västanfors. 

Montören

Montageavdelningens montagelag leds på plats av arbetsledare och förstemontörer med yrkesstolthet och engagemang med lång erfarenhet inom branschen. 

Montageledningen är certifierad som arbetsledare/inspektör och innehar  CA-Stål/N hos Nordcert samt TR-Stål/N.

Vi på Västanfors finner en personlig tillfredsställelse att lämna ett bygge avvinkandes av en nöjd kund.”Västanfors Stålbyggnader ska vara ett

företag som utför alla steg i produktionen”

1953 grundade Gunnar Forsler AB Västanfors Industrier,
och han satte ribban hög från början.

Vår historia>

Vi sponsrar

Idrott är viktigt, speciellt för barn och ungdomar. Därför stödjer vi de lokala idrottsföreningarna i Fagersta. Vi tycker också att bota cancer är viktigt och bidrar varje år till Cancerfondens verksamhet för forskning och utveckling.

logo

Fagersta Södra Idrottsförening 

Fagersta Golfklubb

Västanfors IF Bandy


Norbergs Brottarklubb

Fagersta Ungdomsskytteförening

Fagersta AIK 

Vi stöder rosa bandet

Cancerfonden