Stålhall av Västanfors Industrier

Stålhallar i robust stål

En stålhall är rätt val oavsett om du behöver en industriell hall, en lagerbyggnad, ett logistikcenter, en idrottshall eller en jordbruksanläggning, så är stålhallen både praktisk och klimatsmart. Hos Västanfors är det våra stålhallar som utgör stommen i vår affärsidé, bokstavligt talat. Vi levererar en helhetslösning från en första idé till teknisk ritning och konstruerade stålstommar – och sist men inte minst en färdig stålhall anpassad för just din verksamhet.

Kontakta oss

Stålhallar med litet underhållskrav

Stålhallar utmärker sig genom sitt låga underhållsbehov och imponerande motståndskraft. Just detta gör dem särskilt lämpliga för användning inom industrier och logistiksektorer där hög trafik och tunga belastningar är normen. Vanligtvis behöver man bara se till att taket och fasaden är målade med rätt rostskydd och beläggning och då kan du vara säker på att din stålbyggnad kommer att behålla sin styrka och sitt utseende under lång tid. Det är en hållbar investering som kräver minimalt med underhåll och ger en pålitlig lösning.

Robusta och egensvetsade stålstommar

I våra stålhallar monterar vi först stommen och sedan monterar vi resten av hallen. Vi erbjuder en rad avancerade tekniska lösningar som inkluderar 3D-modellering, stålstommar som är svetsade med precision och skyddade mot rost, olika varianter av manuella och eldrivna portar, generös takhöjd samt komplicerade avväxlingar. Våra byggsatser av stål finns i klasserna EXC 1, EXC 2 och EXC 3.

Våra vanligaste rostskyddsklasser:
 • C1: Passar för normalt användande i torra och varma miljöer.
 • C2: Lämplig för lite mer krävande miljöer.
 • C3: Idealisk för utomhusbruk eller i hårda inomhusförhållanden.

Vi kan även lösa C4 och galvning vid förfrågan.

Stålhallens olika användningsområden

Stålhallar kan utgöra nyckeln i ett företags kärnverksamhet i form av förvaring, produktion eller dagligt arbete. Olika verksamheter och branscher kan ha stor användning för en stålhall, såsom en ny tennisanläggning till kommunen, fler kontorslokaler när företaget expanderar, till försäljningsverksamheten av bilar eller båtar – eller för att hålla lagervarorna säkrade. Vi har sedan 1953 rest långt över 7000 stålhallar runt om i Sverige.

Tips! Läs även mer om våra industrihallar och maskinhallar om du känner att de kan passa in på din verksamhet.

Stålhallar kan användas för en mängd olika ändamål:

 • Jordbruksanläggningar: Idealiska för lantbruk och djurhållning, såsom lagring av jordbruksmaskiner och stallbyggnader.
 • E-handelscenter: Företag kan använda dem som distributionscenter och lager för att hantera e-handelsförsändelser.
 • Fordonshallar och servicecenter: En stålhall kan användas som handel, mekanikverkstad och serviceanläggning för fordon.
 • Idrottsanläggningar: Förutom idrottshallar kan de omvandlas till inomhusarenor för olika sporter som simning, basket och tennis.
 • Skolbyggnader: Stålhallar är perfekta till skolverksamheter, exempelvis när man behöver tillfälliga byggnader.
 • Lager och distribution: De fungerar optimalt som lagerlokaler och distributionscenter för att lagra och skicka produkter.
 • Affärslokaler: Bra för butiker som samsas på en och samma yta.

Bygga Stålhall med Västanfors Industrier

Bygga stålhall hos Västanfors – Egen produktionskedja från a till ö

På Västanfors Stålbyggnader har vi full kontroll över hela produktionskedjan och det är en av de faktorer som gör oss till en självklar aktör när verksamheter vill ha en stålhall. Genom att hantera varje steg från a till ö kan vi säkerställa högkvalitativa stålbyggnader som uppfyller de strängaste kraven och specifikationerna. Vi tar ett helhetsansvar för vår produkt och dess garanti.

 • Teknisk ritning i 3D. När du diskuterat igenom dina behov med oss gör vi idéerna till verklighet. Vi använder avancerad 3D-modelleringsteknik för att skapa en detaljerad och skräddarsydd ritning av stålhallen.
 • Produktion av stålstommar. Stålet kommer från vår egen produktion. Vi väljer noggrant materialet som passar bäst för varje projekt och skär och svetsar stålet enligt specifikationerna. Stålstommens komponenter tillverkas med precision för att säkerställa att de uppfyller de strängaste kvalitetsstandarderna.
 • Sammansvetsning av ståldelarna. Vi ser över så dimensionerna stämmer överens.
  Montering av fönster och portar. Du kan välja mellan eldrivna och manuella portar till din stålhall. Vi tar även med fönster i beaktning och monterar dem i samma veva.
 • Montering av fönster och portar. Du kan välja mellan eldrivna och manuella portar till din stålhall. Vi tar även med fönster i beaktning och monterar dem i samma veva.
 • Rostskydd och ytbearbetning. För att öka stålhallens livslängd och säkerställa att den klarar av de nordiska klimatförhållandena behandlas stålet med noggrant utvalda rostskyddsmedel och ytbearbetning.
 • Transport och leverans. Efter att stålhallen har färdigställts och kvalitetskontrollerats, är den redo för leverans. Vi transporterar stålhallarna till kunder över hela Sverige och säkerställer att de når sin destination i tid.
 • Montering på plats. Vårt team monterar stålhallen på plats, om så önskas. Vi lämnar inte platsen förrän resningen är helt klar och hallen är avsynad.

Stålhallar av hög kvalitet

När du väljer Västanfors Stålbyggnader kan du vara säker på att du får typgodkända stålhallar av hög kvalitet till bra priser. Vi tror på att stålstommen ska vara robust och stabil eftersom den utgör skelettet i din hall. Med våra riktiga stålstommar blir det också enklare att göra utbyggnader, ombyggnader och tillval som integrerade bjälklag, traversbanor och mer.

1. Konstruktion och dimensionering

Vi konstruerar och dimensionerar hela stommen för din stålhall i vår egen verkstad i Fagersta. Grunden utgörs av traditionella stålstommar och balkar av högkvalitativt handelsstål.

2. Anpassning efter dina behov

Behöver du anpassa din stålbyggnad efter en tid för att du expanderar din verksamhet eller inser att du behöver mer utrymme av någon anledning? Oavsett om du behöver en överbyggnad, extra rymd i själva hallen eller andra anpassningar kan vi ändra din hall med kort varsel för att den ska passa.

3. Inget materialspill

En betydande fördel med våra stålhallar är att de minimerar materialspill på flera sätt. Först och främst, genom att använda avancerad 3D-modellering och precisionsdesign kan vi optimera användningen av material och säkerställa att varje komponent spelar en roll. Dessutom är vår produktionsprocess noggrant kalibrerad för att minimera spill. Vi använder det bästa stålet och avancerad teknik för att skära, forma och bearbeta det på ett sätt som minimerar avfall och överskottsmaterial. Vi köper in profilerna projektspecifikt för att minimera eventuellt spill.

4. Leverans i hela Sverige

Våra stålhallar konstrueras i detalj i Västanfors men vi levererar dem till kunder över hela Sverige. Oavsett var i landet du behöver din stålhall kan du förlita dig på oss för en snabb och säker leverans.

En beprövad stålhall till rätt pris

Vår drygt 70-åriga närvaro inom tillverkning av stålhallar har möjliggjort för oss att effektivisera vår produktionsprocess och förvärva erfarenhet som inte bara säkerställer kvalitet utan även prisvärdhet. När du vill ha en stålhall från oss kan du kontakta oss och be om en offert.

Kontakta oss

Stålbyggnad av Västanfors Industrier

Våra stålhallar öppnar upp för nya möjligheter

En stålhall ger flera möjligheter och stor potential för företag. Oavsett om du är en etablerad verksamhet som vill expandera eller en nystartad företagare som söker flexibilitet, finns det flera ekonomiska fördelar och förutsättningar att överväga när du investerar i en stålhall.

 • Utökad produktionskapacitet – För företag inom tillverkningsindustrin kan en stålhall möjliggöra ökad produktionskapacitet. Du kan enkelt anpassa storleken på hallen efter ditt behov och därmed expandera din verksamhet kostnadseffektivt.
 • Lägre driftskostnader – Stålhallar är energieffektiva och kräver minimalt med underhåll. På sikt leder detta oftast till lägre driftskostnader och pengar du kan lägga på annat, vilket är särskilt fördelaktigt för små och medelstora företag.
 • Flexibilitet för framtida behov – En stålhall är inte en statisk struktur. Du kan anpassa den efter dina framtida behov och ändra dess användningsområde om din verksamhet utvecklas eller ändras över tid.
 • Ger konkurrensfördelar – För nystartade företag och verksamheter som vill expandera i en snabbt föränderlig marknad är en stålhall en smart lösning som kan hjälpa dig att utmärka ditt företag på marknaden snabbare och vara mer konkurrenskraftig.
 • Hållbarhet och miljöfördelar – Stålhallar är inte bara ekonomiskt lönsamma, de är även miljövänliga. De är återvinningsbara och minskar ditt ekologiska fotavtryck vilket kan vara ett viktigt försäljningsargument.

Traverskranbanor – ett vanligt inslag i våra stålhallar

Traversbanor är en vanlig och viktig komponent i många av våra stålhallar. Dessa system består av ett nätverk av spår och kranar som är monterade i taket på stålhallen. Traversbanor används för att förflytta tunga laster och material inom hallen med precision och effektivitet. De kan anpassas och skräddarsys efter specifika behov och krav för varje stålhall.

Beställ din nästa stålhall från Västanfors

När du väljer att beställa din nästa stålhall från Västanfors Stålbyggnader får du inte bara en kvalitetslösning utan också en leverantör som är engagerad i ditt projekt. Vi erbjuder anpassade stålhallar, teknisk expertis och en beprövad produktionsprocess. Kontakta oss idag så kan vi berätta om de möjligheter som en stålhall kan erbjuda för just dig.

Ska du bygga och behöver komma i kontakt med oss?

Nyhetsbrev


Förnamn
Efternamn
e-postadress:

Nyhetsbrev


Förnamn
Efternamn
e-postadress: