Maskinhall producerad av Västanfors Industrier

Maskinhallar för anpassade lösningar

Maskinhallar är ofta en smidig lösning i många verksamheter, oavsett om du behöver förvara maskiner, utrustning, ställa ut eller till och med funderar på försäljning av maskiner. På Västanfors bygger vi din maskinhall från grunden. Med över 70 års erfarenhet i branschen och en process som drivs helt i egen regi, är vi ditt trygga val när det gäller att bygga eller anpassa maskinhallarna.

Kontakta oss

Vi bygger din maskinhall från grunden

Stommen i vår verksamhet är att rita och bygga flexibla och hållbara maskinhallar som står emot slitage och som kan anpassas till det du har behov för. Vi tar hand om alla steg i kedjan – från idé till färdigmonterad maskinhall.

 • Vår konstruktionsavdelning ritar hallarna
 • Vi har egen tillverkning av stommen
 • Våra montörer har bred kunskap om alla detaljer och delar
 • Vi köper inte in färdiga stommar utan tillverkar dem istället själva
 • Vi kan göra förändringar i sent skede om det skulle behövas

Önskar du bygga till något eller förändra?

Förståelsen att behoven kan ändras över tiden är en central del av vårt arbete på Västanfors. Ibland kan du upptäcka att du behöver göra förändringar i din maskinhall efter att den har byggts. Det kan också vara så att du vill bygga kontor ovanpå din maskinhall, en klimatstark överbyggnad eller anpassa den till andra närliggande byggnader. Oavsett om det handlar om att lägga till ytterligare en del, skapa ett övre plan eller installera nya funktioner kan vi ordna det.

Maskinhallar byggda på kunskap

Bakom varje framgångsrik maskinhall från Västanfors finns en djupgående kunskap och tradition som sträcker sig över årtionden. Sedan starten 1953 har vi ritat, konstruerat och rest olika maskinhallar och kontinuerligt förfinat våra färdigheter och metoder. När du väljer oss för att bygga din maskinhall, garanterar vi alltid spetskompetens, kundnöjdhet och trygghet i hela vår produkt.

När du väljer Västanfors får du en maskinhall som är resultatet av år av kunskap, erfarenhet och engagemang för att bygga de bästa möjliga lösningarna för våra kunder. Vi bygger inte bara maskinhallar; vi bygger på kunskapen om hur man gör det på rätt sätt.

Tekniska lösningar för bästa förvaring

En maskinhalls huvudsakliga syfte är att erbjuda skydd och säkerhet för de maskiner och material som ska förvaras där. Exempelvis, om du är en lantbrukare, kan du behöva en robust och permanent maskinhall med tillräckligt med utrymme för att förvara både maskiner, redskap och spannmål under olika årstider.

Våra tekniska lösningar vi levererar är 3D-modellering, egensvetsade och rostskyddade stommar, olika typer av manuella och eldrivna portar, generöst takutrymme samt kvalitetsstål från egen produktion. Det gör att hallen både är trevlig att vistas i och utgör den bästa platsen dina maskiner.

Vi är rikstäckande

Det är enkelt att välja var du vill ha din hall när du arbetar med oss. Där din arbetsplats finns, finns vi också. Vi är rikstäckande och är redo att bygga din hall precis där du vill ha den oavsett om du finns i norr, mellersta Sverige eller i söder.

Priset för en maskinhall

Priset för att bygga en maskinhall kan variera beroende på flera faktorer, inklusive storlek, material, specialfunktioner och geografisk plats.

1. Storlek och kapacitet

Ju större maskinhall du behöver, desto högre blir normalt kostnaden. Storleken bestäms exempelvis av antalet maskiner och utrustning som du vill förvara, eller om du vill inkludera flera plan. Här på Västanfors ger vi dig ett komplett pris som inkluderar alla steg från ritning till färdig hall. Vi bollar idéer tillsammans med dig för att se till så att vi täcker alla aspekter.

2. Materialval

Valet av material kommer att påverka priset. Vi specialiserar oss på stålkonstruktioner som är kända för sin hållbarhet och låga underhållskostnader. I vår verkstad arbetar svetsare och licensierade smeder för att bygga alla delar efter dina önskemål.

3. Komplicerade avväxlingar

Om du behöver speciella funktioner som i sin tur kräver avancerade avväxlingar och konstruktionsberäkningar så löser vi det. Traverskranbanor är vanliga inslag i våra maskinhallar.

Vad kostar det att bygga en maskinhall hos oss?

Prisbilden kan variera beroende på flera faktorer som storlek, specifikationer och funktioner. Hos oss på Västanfors försöker vi erbjuda konkurrenskraftiga priser och samtidigt ge dig hög kvalitet och service. Kontakta oss så ger vi dig ett prisförslag på din maskinhall.

Slitstarkt stål sedan årtionden i våra maskinhallar

En av de mest avgörande faktorerna för en pålitlig och slitstark maskinhall är materialet den är byggd av. På Västanfors använder vi högkvalitativt stål i våra konstruktioner. Varför? För att vi vet att slitstarkt stål är nyckeln till att skapa maskinhallar som inte bara står emot tidens påverkan utan också de tuffa kraven från olika branscher.

Vår råvara är inte bara ett slumpmässigt val, det är resultatet av årtionden av erfarenhet och kunskap inom stålkonstruktion. Stålets överlägsna styrka och hållbarhet gör det idealiskt för att hantera allt från extrema väderförhållanden till tunga maskiner och utrustning.

När du väljer en maskinhall från oss kan du vara säker på att du investerar i en konstruktion som kommer att stå stark och stabil i många år framöver. Vår kompromisslösa satsning på kvalitet och slitstarkt stål är vad som gör oss till det självklara valet för dina behov.

CE certifiering och hög kvalitet på vårt stål

Kvaliteten hos Västanfors bygger på flera viktiga faktorer. För att kunna leverera bärbara delar inom EU måste vi följa EU:s byggproduktdirektiv och se till att våra produkter är CE-märkta. Det här är ett viktigt steg för att säkerställa säkerheten och kvaliteten hos våra konstruktioner.

Dessutom är vi ISO 9001:2008-certifierade sedan 2001. Det innebär att vi har en väl utvecklad process för kvalitetskontroll och ledning som hjälper oss att upprätthålla höga standarder i allt vi gör. År 2011 certifierades vår verksamhet enligt EN 1090–1:2009/AC:2010, vilket är en annan viktig standard för tillverkning av stålstrukturer.

Västanfors utför alla steg i produktionen

1. Projektering

Vi har en egen konstruktionsavdelning som kan rita din maskinhall enligt dina specifikationer. Det säkerställer att hallen uppfyller dina behov och krav oavsett var i landet vi monterar den. Hallen ritas med den allra senaste 3D tekniken.

2. Stålkonstruktion

Med egna stålkonstruktörer kan vi skapa en robust och pålitlig stomme. Stål är ett självklart val tack vare sin hållbarhet och kostnadseffektivitet.

3. Tillverkning

Vi har en egen tillverkningsavdelning som producerar komponenter och material av hög kvalitet. Våra medarbetare är ett bevis på att våra detaljerade ritningar också går att omsätta i praktiken.

4. Montage

Vi har erfarna montörer som kan resa din maskinhall på plats. Deras expertis garanterar en smidig och effektiv installationsprocess. Projektledaren är spindeln i nätet och ser till att alla bitar faller på plats och att arbetet går som det ska.

5. Anpassning

Förändringar kan behöva göras i sista stund och våra experter har flexibiliteten att hantera sådana ändringar utan att påverka projektets kvalitet.

LÄS MER OM HUR VI ARBETAR

Olika ändamål för maskinhallar

Våra maskinhallar är utformade för att skydda och säkra olika typer av utrustning och maskiner. De kan erhållas i valfri längd, bredd och så vidare. Deras flexibilitet gör de lämpliga för en mängd olika ändamål och branscher, oavsett om det rör sig om försäljning, utställning eller förvaring. Här följer några exempel:

 • Byggmaskiner och utrustning
 • Jordbruksutrustning och anläggningsmaskiner
 • Specialmaskiner
 • Industrimaskiner
 • Lagerförvaring
 • Utställningsplats för maskiner
 • Användning för reparation och service
 • Uthyrningsplats för maskiner

Steel going strong”: Västanfors byggnader är gjorda av stål

Med stolthet och en stark känsla av att alltid hålla på traditionen firar Västanfors vårt 70-årsjubileum. Vi har kommit långt sedan starten och har varit med om otaliga projekt och utmaningar. Vårt engagemang för att leverera högkvalitativa stålbyggnader är lika stort som förr, och jubileumsårets slogan, ”Steel going strong,” fångar perfekt vår anda och drivkraft.

Genom åren har vi inte bara byggt maskinhallar, utan även knutit starka relationer med våra kunder. Våra byggnader har stått starka mot tidens tand och tuffa påfrestningar, precis som vi själva. Vårt team har utvecklats med åren och vår expertis inom stålkonstruktion är svårslagen. Oavsett om du behöver en maskinhall för lagring, försäljning eller något annat ändamål, är vi här för att vägleda dig genom hela processen. Från planering och design till tillverkning och montage, kommer vi att vara där för dig vid varje steg. Med oss på Västanfors kan du vara trygg i vetskapen om att din maskinhall kommer att vara en pålitlig investering för framtiden.

Har du frågor gällande våra maskinhallar, kvaliteten eller prisförslag? Kontakta oss idag!

Ska du bygga och behöver komma i kontakt med oss?

Nyhetsbrev


Förnamn
Efternamn
e-postadress:

Nyhetsbrev


Förnamn
Efternamn
e-postadress: