Systemairs lagerhall i Eidsvoll

CE märkt lagerhall Systemair

Kort fakta

Kategori: Lagerhall
Vad: Stålstomme, bärplåt, taktäckning, takavvattning, väggar, dörrar, fönster, portar, lasthus
Area: 2700 m²
Taklutning: 3,576°
Höjd (m): 8
Längd (m): 90
Bredd (m): 30
Land: Norge
Stad: Eidsvoll

Projektledare: Jan Forsberg  

Konstruktör: Jan Forsberg

Montagechef: Tony Asp

Arbetsledare: Kim Andreasson

Uppdragsgivare: Systemair

Tillbaka till Lagerhall

”Lagerhallen är väldigt luftig och ljus, här har lagerarbetarna inte mycket att klaga på”, säger Svein Erik Johansen, logistik- och produktionschef vid Systemair i Dal, Norge.
Företaget, som grundades i Skinnskatteberg 1974, är världsledande inom ventilation i och med sina runda kanalfläktar. Systemair har produktion och kontor över hela världen. Från anläggningen i Dal levereras ventilationsenheter till ventilationsentreprenörer för exempelvis skolor och bostadsfastigheter i Norge.

”I och med en ny CE märkt lagerhall kunde vi avlasta vår befintliga lagerhall”, säger Svein Erik.

Tack vare konstruktören Jan Forsberg är det svårt att se att de två lagerhallarna, som sitter ihop med en förbindelsegång, monterats med över 10 års mellanrum.

”Jan gjorde ett väldigt bra förarbete med konstruktionen efter våra ritningar. Det var flott att samarbeta med honom, ordningsam och med bra översikt över projektet”.

Även monteringen, ledd av montageledare Kim Andreasson, flöt på bra. Det mest komplicerade var att frakta material över gränsen. Speciellt takstolarna på 30 meter som levererades i ett stycke från verkstaden i Fagersta, väl framme i Dal kunde inte den närmsta vägen användas då lastbilen var för lång för att komma igenom rondellen.

”Kim hade tänkt på det innan och ledde om transporten. Montagelaget gjorde ett bra jobb. Kim är en erfaren montageledare, han var väldigt noga med säkerhetsrutinerna på arbetsplatsen”.