Lagom till den mörka årstiden provar Västanfors LED- belysning istället för strålkastare för att lysa upp arbetsplatsen. I Torslanda vid bygget av Sörreds Kubiklager premiärtestades konceptet och arbetsledare Kim Andreasson är nöjd.
”Detta är fantastiskt bra, ljuset kommer uppifrån och ner. Skenet från en mast når inte alltid lika högt som byggnaden, det gör att ljuset går in från sidan och ger skuggor”.

Idén att använda LED- slingor var inget planerat utan ett lyckosamt sammanträffande. Huvudentreprenören Skanska ska hålla med byggbelysning och de hade 25 meter långa LED- band i sitt lager som de använt vid ett bygge av ett parkeringshus i betong.
”Idén med belysningen kom från Skanska och jag var väldigt nyfiken att testa. Jag funderade var slingorna skulle sitta för bäst effekt och testade ett sätta en slinga i varje primärlinje”.
Placeringen visade sig lyckad, Kim och hans arbetslag kommer sätta upp en slinga för varje ny primärlinje. Eftersom ljuset då lyser rakt ner blir sikten väldigt bra och Kim berättar att de heller inte behöver lägga tid på att rikta om strålkastare beroende på var de monterar.
”Dessutom är ledbelysning väldigt energibesparande”.

Bilden är från förra veckans montering då det förbereddes för det HDF montage som börjar i veckan.

Foto: Kim Andreasson Västanfors Stålbyggnader.

Kontakt: Angelica Edvardsson Edin
Enmansföretaget Edvardsson.
Tele: 070 3922239